Adolescents

adolescents textL'adolescència és una etapa de transició de la infància a l'edat adulta. No necessàriament ha de ser una etapa conflictiva o crítica, però sí que es caracteritza pel desenvolupament i els canvis, tant físics com psicològics. I, com a conseqüència, per la necessitat de desenvolupar noves estratègies per adaptar-se a tots aquests canvis.

Amb freqüència apareixen en aquesta edat els principals conflictes psicològics: dificultat per acceptar la pròpia imatge; problemes en l'esfera familiar i en les relacions interpersonals; falta d'orientació acadèmica o professional; inadaptació social; consum de substàncies inadequades, etc.

Serà fonamental orientar i assessorar a l'adolescent i als seus familiars, i prevenir trastorns de freqüent aparició en l'adolescència, com poden ser: conflictes en la família; problemes amb els resultats acadèmics; imatge social i habilitats socials; trastorns de depressió i ansietat; trastorns del comportament; inadaptació social; trastorns de la conducta alimentària, etc.

Com aconseguir que el seu fill adolescent acudeixi a la consulta? -Veure text al blog-